(10) Qui fa l’assignació del menor?

La sol·licitud de kafala es fa per un menor abandonat en particular. En el cas que hi hagi més d’un nen kafalable, en ocasions és la família la que ha de decidir i això pot suposar un tràngol. Cada cop més, però, és la directora de la crêche qui fa l’assignació o ens suggereix un nen en particular.

Dit això, si anem a una ciutat on hi ha nens abandonats, però no són kafalables (perquè encara no tenen la sentencia d’abandonament) podem sol·licitar al procurador del rei que ens l’assigni mentre aconsegueix l’acta d’abandonament. Hem de tenir en compte que aquesta assignació és informal, i que la llei no en diu res al respecte.

Abans d’establir un lligam emocional amb el nen hem d’informar-nos de quina és la seva situació jurídica, per assegurar-nos que aconseguirà la sentencia d’abandonament, que el jutge ens concedirà la kafala, i que s’adapta als requeriments del nostre CI (en quant a edat). Per això és convenient parlar personalment (acompanyats de l’advocada, si en tenim) amb el procurador, i demanar-li veure el dossier del nen. En aquest dossier hi pot haver també informació important sobre el nen que no sempre apareix a l’acta d’abandonament. Aquesta informació pot ser molt important per el nen, quan comenci a plantejar-se quins han estat es seus orígens. Cal destacar però que no sempre hi ha gaire informació i que tampoc ens hem d’estranyar si no ens hi donen accés, primer perquè encara no som els seus tutors legals i en segon lloc perquè encara que ho fossim (o quan ho siguem) realment només el nen, en la seva majoria d’edat, té dret a accedir al contingut del seu expedient.

S’ha de dir que el concepte d’assignació és quelcom informal i que en alguns casos (pocs) hi ha hagut nens assignats que no ha estat possible kafalar perquè els han reclamat els pares biològics, perquè els ha kafalat una altra família, perquè malauradament han mort durant el procés, perquè els han denegat el visat (per no adaptar-se al rang d’edats del CI), etc.

també et pot interessar:
(1) què és i no és IMA?
(2) què pot fer IMA per tu, i tu per IMA?
(3) Puc fer una adopció (internacional) al Marroc?
(4) vol dir això que no podré adoptar al meu fil?
(5) Quines son les diferencies bàsiques entre kafala i adopció?
(6) Qui pot fer una kafala?
(7) Qui pot ser kafalat?
(8) Com s’aconsegueix la sentència d’abandonament?
(9) En què consisteix el procés de kafala?  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s