“la kafala només per als musulmans”

Benvolgudes famílies, volem compartir una informació de darrera hora que ens arriba des del Marroc. Sembla ser que el ministre de Justícia del Marroc va enviar una circular als tribunals del Marroc on no s’autoritzaria la sortida dels menors del territori marroquí, si els kafils són estrangers. Aquesta nova circular seria aplicable a finals d’aquest mes de juliol.

Aquesta informació, com us podeu imaginar, l’estem revisant i contrastant amb els contactes que tenim al Marroc.

Per tant, amb la major cura i prudència, a falta de confirmar si aquestes notícies són certes, recomanem que no es comenci cap procediment de kafala al Marroc.

Quan tinguem més informació la compartirem amb tots vosaltres.

De moment us posem dos articles que tracten el tema.

Un del diari marroquí Akhbar Al Youm:

Els estrangers sol·liciten les kafales dels nens marroquins, el ministre: “les kafales només per als musulmans”

El ministre de Justícia rebutja les dades presentades pel grup parlamentari socialista, segons les quals 25.000 nens van ser venuts als europeus amb fins d’adopció o la prostitució, considerant que aquestes xifres són inexactes. El ministre també s’ha referit davant del parlament que desenes de famílies riques d’estrangers, sense especificar la seva nacionalitat, volien iniciar els tràmits d’adopció.

El ministre va manifestar la seva oposició categòrica a donar als nens a les famílies que es desplacen fora del Marroc, assenyalant que “ningú té el dret d’autoritzar, la kafala de nens feta per famílies que viuen fora del Marroc “, i ha afegit que “la kafala és un sistema establert perquè els nens abandonats puguin gaudir d’una vida millor”. El ministre va anunciar que el seu ministeri ha decidit aplicar una nova mesura a finals d’aquest mes, perquè es reservi la kafala a les famílies marroquines o a les famílies estrangeres musulmanes residents al Marroc.

Les fonts de Akhbar Al Youm també han revelat que molts dossiers contenen vicis de procediment, ja que les famílies estrangeres s’allotgen en hotels i no tenen residència al Marroc, o que tenen un certificat de conversió, que no se sap si és vertader o si és una manera per poder realitzar la demanda de kafala.

I un altre article publicat el 27 de juliol de 2012 a ASWAT:

Ara, l’adopció o kafala, seran estrictament controlats. Tota sol·licitud d’adopció d’un nen per una família marroquina estrangera no musulmana serà rebutjada.

El ministre de justícia i llibertat, Mustapha Ramid, va anunciar que ara serà il·legal per a qualsevol persona estrangera que no és musulmana adoptar un nen marroquí. Aquesta decisió va ser ben rebuda pels professionals del dret.

Entrevistat per Tarik Zouhair, advocat de Casablanca, considera que l’adopció d’un nen marroquí musulmà l’ha de fer una parella musulmana casada amb almenys tres anys de matrimoni. Per a ell, aquesta condició és necessaria per assegurar l’estabilitat religiosa del nen.

 

Deixa un comentari