Una vida nova

El proper divendres, dia 21 de Setembre, s’estrena la pel·lícula UNA VIDA NOVA de la directora coreana (francesa d’adopció) Ounie Lecomte.

Una vida nova comença amb la crònica dels últims dies en què Jinhee, una nena de nou anys, conviu amb el seu pare abans que aquest l’abandoni, sense acomiadar-se’n, en un orfenat de monges de Seül.

La nena passa els dies amb l’esperança que el seu pare torni a recollir-la i, mentrestant, crea una nova família amb les seves noves amigues, amb qui comparteix jocs i experiències divertides i transcendentals per al seu creixement i la seva educació.

Quan algunes de les companyes se’n van, fan realitat el somni d’entrar a formar part d’una nova família, encara que a vegades s’entristeixen per haver-se de separar de la resta. Per això, Jinhee decideix, per un costat, reinventar la seva pròpia història i, per l’altre, mostrar-se silenciosa i absent amb els seus potencials nous pares per evitar enfrontar-se amb una nova separació.

La història està basada en la pròpia experiència de la directora, que després de passar per un orfenat Coreà, va ser adoptada per uns pares de nacionalitat francesa.

L’enfoc que li dona la directora a nivell gairebé biogràfic i el punt de vista de la nena (amb una actuació sorprenentment madura per la seva edat) fan que sigui una pel·lícula bonica, sense caure en la llàstima, dura, però agraïda.

Al cinema, no acostumem a veure l’adopció des del punt de vista dels nens i aquest pel·lícula tracta el tema amb un tacte enorme i amb una gran passió.

La pel·lícula s’estrena el dia 21 de Setembre als Cinemes Girona de Barcelona, Truffaut de Girona, Funatic de Lleida (5 octubre), Yelmo Valencia, Multicines 7 Bilbao, Cine Ciutat a Mallorca, Groucho a Santander, Vany Dyck a Valladolid, Casablanca Salamanca

Per veure el trailer i llegir-ne més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s