(22) S’ha de fer un seguiment de la kafala?

Segons la llei de la kafala (Art. 19 i 20) el seguiment de la kafala és obligatori. En el cas de residir al Marroc, ho fa el jutge tutelar de la circumscripció de residència, però si es viu a l’estranger ho fan els serveis consulars marroquins. El consolat envia llavors aquests seguiments al jutge tutelar del nen.

Es important fer aquest seguiment, ja que en general és la única informació que reben els jutges sobre la situació dels menors que han donat en kafala i que resideixen a l’estranger. La no realització d’aquests seguiments ha motivat que alguns jutges siguin reticents a l’hora de donar kafales a estrangers. Moltes vegades el seguiment no es fa per què, en transcriure el nom i adreça dels tutors de l’àrab a l’espanyol, es perd informació i les citacions no arriben al destinatari. Per això és important registrar al nen en el Consolat Marroquí de la nostra ciutat quan arribem a casa.

Normalment, els seguiments es fan amb una única entrevista per part de l’assistenta social del consolat en que ens fan algunes preguntes simples (si està escolaritzat, be de salut, ben adaptat, etc. ) i cap referència a com de bons musulmans som. El nen ha de venir a l’entrevista, que en ocasions es fa en algun parc públic on el nen pugui jugar, en comptes del consolat.

també et pot interessar:

preguntes més freqüents

SEGUIMENTS POSTKAFALA
REGISTRE CONSULAR
SEGUIMENTS CONSULARS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s