(16) Què he de negociar amb l’advocada?

Primer, hem de tenir bones referències de l’advocada, sobre la seva honestedat i experiència.

Hem de fixar els seus honoraris, quina serà la seva feina i en quin moment farem els pagaments, abans de començar el procés. Normalment, l’advocada s’encarrega de fer les sol·licituds de la kafala i del permís de sortida del país, i de tramitar el passaport, i les famílies s’encarreguen d’obtenir el visat (ja que es un tràmit que es fa amb les autoritats espanyoles).

Les advocades també s’encarreguen de parlar amb el procurador i la treballadora social sobre la situació legal de cada nen. D’aquesta manera ens poden informar sobre l’existència de nens kafalables a una ciutat.

Hem de tenir en compte que contractant l’advocada assumim un compromís amb ella, i que en alguns casos s’han produït situacions conflictives quan una família ha decidit prescindir dels seus serveis o canviar d’advocada a meitat del procés.

Però, sobre tot, hem de tenir en compte que qui fa la kafala som nosaltres, i que l’advocada es només un intermediari. Per tant, si el nen espera una sentencia, nosaltres hem d’estar a sobre de l’advocada, per que ella es preocupi de l’avanç del tràmit al tribunal. Hem d’acompanyar a l’advocada quan ella fa entrega de la sol·licitud de kafala (ja que el jutge, lògicament, voldrà saber a qui donarà el nen), i en tots els tràmits que ella faci.

Finalment, hem de tenir en compte que l’advocada es una ajuda en el procés, però no una garantia de que tot anirà bé.

 també et pot interessar:

preguntes més freqüents

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s