Fekkes

Les fekkes poden ser dolces (amb fruits secs i sucre) o salades (de formatge, gambes … i aromatitzades amb all, julivert, espècies, llimona …). En aquest cas us presentem aquesta recepta de fekkes amb fruits secs, molt completa.

Ingredients

7 ous

½ vas de fruites confitades

3 vasos de sucre

2 sobres de llevat

3 vasos d’oli    

1 cullerada de sucre de vainilla

3 vasos d’ametlla picada    

Una mica de sal

1 vas de llavors de sèsam    

Aprox. 1,5 Kg. de farina

Un grapat de grans d’anís    

2 rovells d’ou

1 vas de panses de corinti i una cullerada de cafè  soluble

Preparació

Encenem el forn. Ho barregem tot: ous, sucre, oli, ametlles, sèsam, anís, panses, sucre de vainilla, fruites confitades, sal, llevat i després afegim la farina tamisada fins a obtenir una pasta mal·leable. Formem uns bastons gruixuts i llargs que pintarem amb la barreja dels dos rovells i la cullerada de cafè soluble.

Els col·loquem en una safata untada amb oli i els posem al forn a mitja potència, fins que estan mig cuits, llavors els retirem del forn. Els deixem reposar fins al dia següent que els tallarem a rodanxes de mig centímetre de gruix que col·locarem en una safata i les daurarem al forn durant uns deu minuts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s