(14) Tenen bona salut els nens?

Per regla general, les crèches al Marroc són correctes. Els nens estan ben cuidats i atesos en les seves necessitats bàsiques. No obstant, com és lògic, el nens que creixen en un orfenat pateixen carències pròpies del fet de ser abandonats i viure en una institució, que poden derivar en petits problemes de salut. Poden patir baix pes, problemes en la pell, estrabisme o baixa agudesa visual i auditiva, infeccions, poca o falta de resposta als estímuls, etc. En general, aquests problemes milloren ràpidament un cop són amb nosaltres, i amb l’ajuda mèdica adequada.

En la majoria de crèches els nens disposen d’un petit historial mèdic i d’un carnet de vacunació que podem consultar (i que normalment ens el lliuraran quan tinguem la remise i marxem amb el nen). De totes maneres, durant el procés, podem demanar que ens deixin portar al nen a un pediatre (acompanyats d’un responsable de la crêche i pagant nosaltres la visita) per fer-li un reconeixement i unes analítiques de sang.

 també et pot interessar:

preguntes més freqüents

8 pensaments sobre “(14) Tenen bona salut els nens?

 1. Normalment els nens estan vigilats i cuidats i conten amb un historial médic. Al meu entendre però, caldria dir que és important portar al nen al pediatra. Per entrar a Espanya un metge autoritzat per l’embaixada ha de signar que no pateix cap de les malaties infeccioses que n’impedeixen l’entrada. Per exemple un nen no ha de patir tuberculosi. A tall anecdótic comentar que al carnet de vacunacions de la creche de la meva nena hi consta una vacuna amb una data en la que ja estava amb mí…

 2. pot ser sí però al reglament de reagrupació familiar diu textualment:
  “No padecer ninguna de las enfermedades que pueden tener repercusiones de salud pública graves de conformidad con lo dispuesto en el Reglamento Sanitario Internacional de 2005”.

  Feu clic per accedir a 12.pdf

 3. En el cas del meu fill, sí que va necessitar certificat; però el pediatre que el va fer no ens va demanar proves ni analítiques…
  La meva experiència és que els nens estaven ben cuidats “físicament”, tenien prou menjar (tot i que poc variat), anaven abrigats, els canviaven el bolquer, i els duien al metge quan estaven malalts… però l’estimulació era mínima, i això també pot tenir conseqüències de salut emocional i física.

 4. jo crec que el requeriment de certificat médic el posa el consulat, no el ministeri d’exteriors. jo si vaig llegirt un cop una llista de malalties però no recordo on, hi sortia febre groga, cólera… i no recordo quina més, però posiblement no fos un llistat per marroc.

 5. En el nostre cas ens van fer unes analítiques d’hepatitis, VIH i febre groga, però ho feia la crëche a iniciativa seva. El pediatre del consolat se les va mirar però no va donar-els-hi molta importància.
  En el nostre cas els nens estaven també ben cuidats, dins les possibilitats de la creche i del personal que tenien. Els canviaven els bolquers a les hores que tocava (tant si anaven bruts com no), els rentaven un cop al dia i el menjar a les hores que tocava, poc variat, això si. L’estimulació física i emocional era justa. Per exemple el meu fill no es movia, no gatejava… durant el temps que vaig estar allà va començar a moure’s i va acabar gatejant a tota velocitat, just rebent els estímuls físics i emocionals que fins llavors tenia racionats. Aquest penso és el punt on els nens tenen més mancances.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s