(12) Quan costa el procés?

El cost pot variar molt d’una kafala a un altre.

Des de que s’inicia el procés amb la sol·licitud de la Idoneïtat, fins que es tanca amb l’adopció a l’estat espanyol (en cas que la família ho consideri oportú, que és el més habitual) el cost es va afrontant de forma progressiva, sense haver de fer una gran despesa de cop.

El cost del CI és el mateix que per qualsevol altre país.

La traducció dels documents a l’àrab, i després al castellà ens pot costar entre 200 i 500€ cadascuna de les dues, si es fan al Marroc, si es tradueix a Espanya el cost es pot duplicar fàcilment.

Les legalitzacions són despeses mínimes, que poden augmentar si es fa servir el servei d’una gestoria per fer les darreres legalitzacions a Madrid.

Al Marroc, el procés és gratuït, els jutges no cobren absolutament res per fer la kafala. Els tràmits administratius (passaport, legalitzacions, compulses, residencia, registre, etc.) es paguen en forma de timbres de l’estat (segells que es poden comprar als estancs o quioscs). El més car d’aquests tràmits és el passaport, que costa 150+30+450DH (uns 56€).

En general, els Consolats espanyols no cobren res per la tramitació del visat de reagrupament familiar, si cobren per la legalització dels documents.

Hem de comptar també que segurament haurem de fer un mínim de 2 viatges (bitllets d’avió que podem trobar fàcilment en companyies low cost), estar-nos uns 2 mesos (hotel o lloguer d’apartament), fer anàlisis mèdiques al nen, manutenció, viatges interns, etc. La vida al Marroc es molt més barata que a Espanya, si bé en els llocs més turístics ens pot costar quasi el mateix que a aquí.

També haurem de comptar els honoraris de l’advocada o assistent social al Marroc (de 1000 a 5000€), si la contractem.

Si per l’adopció plena a Espanya contractem un advocat, haurem de comptar amb els seus honoraris. Hi ha qui ho fa directament, sense advocat.

també et pot interessar:

preguntes més freqüents

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s