Te marroquí amb pastes

El te és la beguda per excel·lència del Marroc. Sempre ben calent i amb menta és molt refrescant a l’estiu, i al hivern, per combatre el fred i quan manca la menta, es pren sol o bé amb marialluïsa. Es pren a totes hores, encara que si es pren abans de dinar o a la tarda, s’acompanya de pastissets, galetes o fruits secs (ametlles, festucs o cacauets).

Al Marroc es creu molt en els beneficis del te verd i tothom en pren, fins i tot els nens des que son ben petitons.

Pel te. Ingredients per 4 persones:

  • Vasets de te
  • 1 tetera marroquí de mig litre.
  • 1 Litre d’aigua
  • 3 culleradetes de te verd
  • 2-3 cullerades soperes de sucre
  • Unes quantes fulles de marialluïsa

Instruccions:

Fem bullir l’aigua en un bullidor o en un pot apart.

Posem el te a la tetera i hi tirem una mica d’aigua bullent per rentar-lo, amb moviments circulars rentem el te i aboquem l’aigua, ho podem fer un parell de cops, veurem que primer l’aigua surt tèrbola i després ja surt més clara o transparent.

A foc lent posarem el te a bullir amb aigua fins a omplir quasi la tetera, hi afegim el sucre, deixem la tetera destapada, vigilarem que no vessi, i ho mantenim així tres o cinc minuts.

Apaguem el foc i incorporem la marialluïsa a la tetera, tapem i ho deixem reposar un o dos minuts.

En una safata posarem la tetera i els vasets de te. Ho portem a taula i allí farem el ritual de barrejar el te: aboquem el te a un vaset (que després no utilitzarem per servir) des de la tetera tan lluny com puguem per fer espuma, tornem el te a la tetera abocant-lo de cop, repetim uns quants cops aquest procés (aquí no hi ha consens, n’hi ha que ho fan un parell de vegades fins a alguns que ho fan quinze cops). Finalment oferim el te omplint els vasos fins a la meitat i amb un dit d’espuma al damunt.

A l’estiu podem preparar el te amb menta fresca, seguint les mateixes instruccions.

Per  les pastes. Ingredients:

  • 1 iogurt natural
  • 1 mida de sucre
  • 2 sobres de llevat
  • 1 mida d’oli de gira-sol
  • 5 ous
  • Farina tamisada
  • Aigua de flor de taronger
  • Sucre en pols

Instruccions:

Barregem el iogurt, el sucre, el llevat, l’oli i els ous. Hi afegim la farina fins a obtenir una massa bastant espessa.

Introduïm la massa a la mànega pastissera i sobre una safata per anar al forn coberta de paper o untada farem boletes o les formes que ens inspiri la nostra creativitat. Pintem les galetes per sobre amb la barreja d’aigua de taronger i sucre en pols.

Ho posem al forn prèviament escalfat i les coem (es fan bastant ràpid).

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s